Laatste dag Melbourne

14 april 2008 - Melbourne, Australië

Nou er is de laatste dagen aan de ene kant veel gebeurd en aan de andere kant niet.

Eerst val ik maar gelijk met de deur in huis. Ik heb mijn retourvlucht verzet naar 27 juni!!!! Dit betekend dat ik nog een maand extra kan genieten van dit land en van mijn vakantie. Zeker als ik kijk wat ik allemaal nog wil doen geeft me dit gewoon veel meer rust en vrijheid om soms wat langer of korter op een bepaalde plaats te zijn wat natuurlijk van de omstandigheden afhangt ;-).

Wat heb ik de afgelopen dagen nou eigenlijk gedaan. Eerst natuurlijk mijn vlucht gewijzigd om er zeker van te zijn wat mijn mogelijkheden zijn, hierna heb ik een 3-daagse tour van Melbourne naar Adelaide geboekt die de Great Ocean Road volgt. Details hierover zullen binnenkort volgen als ik ook daadwerkelijk deze tour heb afgerond, begint morgen om 06.30! Ik wou eigenlijk gelijk mijn tour naar Alice Springs reserveren aangezien ik het in mijn hoofd had gehaald dat ik heel graag mijn verjaardag zou willen vieren met de sunrise bij de Uluru (Ayers Rock) maar dit zou betekenen dat ik heel veel moest reizen en niet echt rustig aan kan doen. Dus wordt dit later en zal ik waarschijnlijk mijn verjaardag in Adelaide vieren maar dat zie ik dan wel weer.

Voor de rest ben ik de omgeving van South Yarra http://www.melbourne.com.au/chapel.htm wat gaan verkennen, de omgeving van het hotel. City Centre verkennen met al haar winkels en drukte. Vrijdag ben ik alleen uit eten geweest in een soort wijn bar in St Kilda, wat voor mij best wel een ding is aangezien ik het niet echt fijn vind om alleen in een restaurant/bar te gaan zitten maar soms moet je jezelf een beetje overtreffen en gewoon doen. Met een wijntje en brochures heb ik het daar toch nog 2 en half uur volgehouden en ben later weer met de tram terug naar het hotel gegaan. Weer een ervaring rijker! De volgende dag weer op pad en ben ik,  na het inkopen van een broodje en een yoghurtje, op pad gegaan naar de botanische tuinen van Melbourne voor een rustige lunch. Daarna naar de andere kant van de Yarra rivier gewandeld voor een kort bezoekje aan de tenniscocurts van Australian Open. Moet zeggen dat ik Roland Garros mooier vindt, deze zijn een beetje klinisch en te nieuw zeg maar. Vervolgens mijn inkopen bij het hotel gedropt en op zoek gegaan naar de vegatarische eettentje dat ik eerder in Chapelstreet had gezien. En uiteindelijk gevonden wat me in ieder geval veel beweging opleverde en een heerlijke maaltijd. Later die avond lekker Harry Potter film gekeken en mijn spullen gepakt voor mijn verhuizing naar YHA Metro http://www.yha.com.au/hostels/details.cfm?hostelid=98. De volgende dag, 13 april, ben ik na veel wikken en wegen even een half uurtje gaan joggen (heuvel op en neer) waarmee ik de dag weer fris en fruitig ben begonnen. Lekker vroeg inchecken bij de YHA en gelijk daarna ri. Queen Victoria Market. Leuk om dit te zien vooral als je veel spullen net voor je retour naar huis wilt inkopen wat nog niet voor mij telt ;-) http://goaustralia.about.com/od/melbournevictoria/a/victoriamarket.htm Ik heb hier dus alleen maar rond gekeken en verwonderd over alles wat er te koop is en ook veel rommel. Lekker een broodje en een lever schoonmaker (sapje) gekocht en niet omdat ik de avond daarvoor veel gedronken had .... Daarna naar Brunswick street in Fitzroy, http://www.melbourne.com.au/brunswick-street.htm dit nav een tip van een Aussi in Auckland. overigens een goede tip want leuke straat met veel kunst, restaurantjes en vintage/2e hands kleding bovendien heb ik hier 3 shirts voor ongeveer EUR 5 gekocht, kan ik weer wat weggooien. Later die avond eindelijk weer eens zelf koken maar helaas viel een beetje tegen aangezien ik niet veel had ingekocht omdat er vanaf morgen alles geregeld is voor de komende 3 dagen en ik geen eten zomaar weg wil gooien. Maar ja de belangrijkste nutritionele zaken zijn weer voorzien. Lekker vroeg naar bed en vanochtend een lekker ontbijtje (fruitsalade met yoghurt, yammie) gekocht bij cafe in hostel, en weer eens mijn was gedaan of in ieder geval wat redelijk schoon kan worden naar een wasbeurt van 40 minuten. Nu in een internetcafe in the city dit bericht aan het bijwerken en foto's en video's downloaden, dus check it out!!!

Luitjes dat was het weer voor Melbourne,  waar overigens de zon weer schijnt en het zo ongeveer 22 graden is, en tot in Adelaide!

Liefs, Willeke

1. Wencke & Marco:
    14 april 2008
    Hey girlie, je hebt groot gelijk om er nog even een vervolg aan te geven!! Lekker hoor nog een paar weekjes erbij en geniet lekker en relax. Super dat je de laatste weekjes bij de surfboys gaat doorbrengen ;-)
    NJOY!! Leuk om jou ook weer ff te zien op de foto. Ziet er goed uit meis. En helemaal goed dat je jezelf overwonnen hebt. Ben trots op je.
    x Wencke
  2. Mariëtte & Jeroen:
    19 april 2008
    Hey Wil, wij begrijpen het helemaal hoor... Chris moet daar nog ergens rondlopen dus je hebt er goed aan gedaan je verblijf te verlengen! Blijf daar zo lang als je kan tot je hem tegenkomt en misschien kun je tussendoor nog een beetje genieten van de omgeving...! :-)

Dikke kus van ons!

M&J
  3. nastasja:
    21 april 2008
    Hay meissie,

Gefeliciteerd met je verjaardag (1 dagje te laat, sorry).Ik raak helemaal onder de indruk van al je mooie foto's en verhalen. Ga de toko verkopen, zodat ik dit ook kan gaan doen :).

dikke knuf,
    Nastasja