Adelaide

19 april 2008

Nou na een busreis/tour van 3 dagen ben ik donderdagavond 17 april in Adelaide aangekomen. De tour begon op dinsdag ochtend vroeg om 06.30 werd ik opgehaald en daarna zijn we rond 07.00 vertrokken vanuit Melbourne ri Adelaide via de Great Ocean Road. Om het voor mezelf iets makkelijk te maken is hier de route omschrijving van de tour, en het klopt helemaal, http://www.adventuretours.com.au/3-day-melbourne-to-adelaide-tour/. De eerste dag was even wennen aan iedereen, totaal 24 mensen van de leeftijd tussen 20-60, maar wel veel alleenreizenden en dan met name de dames (helaas). Maar naar een paar uurtjes gaat iedereen wat meer met elkaar praten en ervaringen uitwisselen etc. Het was gewoon heel gezellig om met zoveel verschillende mensen 3 dagen op pad te zijn. Ik wou in eerste instantie vandaag al weer vertrekken voor een 6 daagse tour naar Alice Springs maar helaas faith heeft anders besloten en nu vertrek ik aanstaande maandag, 21 april. Jammer want nu moet je weer wennen aan nieuwe mensen (waarvan aantal al 3 dagen tour hebben gehad) maar ja het zal een reden hebben denk ik dan maar ;-)

We zijn via de surfmerken richting de 12 apostelen gereden met onderweg veel stops en mooie uitzichten waarvan er een paar foto's op deze site staan onder de Great Ocean Road map. het weer was iets minder, 21 graden en bewolkt,  maar tegen de avond klaarde het wat op waardoor de zonsondergang bij de 12 apostelen (overigens zijn het er nog 10) in ieder geval niet helemaal in het water viel. De volgende ochtend er weer vroeg uit en ben ik, samen met nog 3 anderen, in een helicopter gestapt om de 12 apostelen vanuit de lucht te zien (ja ik kon niet anders en Chris Zegers volgen want als hij het zegt :-)) en het was gewoon schitterend mooi om de 10 steenformaties in zee te zien, piloot maakte ook nog een paar heerlijke scherpe bochten dus was deze 8-minuten durende rit helemaal top! Daarna weer hop de bus in en een paar stops langs de kust, wat lunch halen in Warrambool (?) en dan op weg naar de Grampians voor een klim naar de top. Nou het was het waard, mooie uitzichten over de vallei en veel verder. De kleuren zijn gewoon zo fascinerend mooi van de kustlijn en binnenland, ik ben heel erg benieuwd naar de outback! Daarna lekker gegeten en heerlijk geslapen (vorige nacht was wat kort, zag spoken waar ze niet waren). De volgende dag, donderdag 17 april, weer vroeg op voor een volgende klim waar ik helaas niet mee kon want mijn knieen waren gewoon aan gort zeg maar, dus even pas op de plaats, helaas maar wel goed.

Donderdagavond zijn we na een lange rit van 5 uurtjes naar Adelaide hier aangekomen en ingechecked in de YHA en zijn we nog met een groep van 19 man uit eten geweest bij de italiaan, erg gezellig met daarna nog wat kleine uurtjes drankjes. Gisteren ben ik, samen met 2 meiden nog wat inkopen gaan doen bij de markt (veel fruit en groente) en later die middag met een duitse leeftijdgenoot, Silke, naar het strand geweest. Later die avond naar de film met 1 van mijn roomies en reisgenote, Katja (20 jaar),  naar de film Paris (2 voor de prijs van 1) welke wel interessant was als je begrijpt wat ik bedoel. En daarna nog een wijntje en wat soepele pasjes gemaakt voor we rond 2 uur lekker naar bed konden. Vanochtend lekker relaxed opgestaan en wat laatste inkopen gedaan voor de 6 daagse tour http://www.adventuretours.com.au/6-day-adelaide-to-alice-springs-tour/ en ga vanavond lekker relaxed eten en wat rusten en daarna..... drinken en stappen in Adelaide met katja, morgen zie ik wel weer denk lekker naar het strand in Gelnelg ongeveer 30 minuten met tram. Beetje nagenieten van de dag en relaxen voor de reis, waarvan natuurlijk over een week een verslag.

Groetjes en liefs, Willeke