Het is even een tijdje geleden maar ik dacht dat vandaag, 27 juni 2008 en ongeveer 5 uren voor vertrek naar respectievelijk Kuala Lumpur en Amsterdam, wel de goede tijd was om jullie nog even te informeren wat ik de laatste 3 weken heb gedaan.
Op donderdag 5 juni ben ik s'middags per Greyhound vertrokken voor een 2-tal weken naar Byron Bay http://maps.google.com.au/maps?hl=en&q=byron+bay&um=1&ie=UTF-8&sa=X&oi=geocode_result&resnum=1&ct=title. Ik heb in eerste instantie een aantal nachten in the Artsfactory doorgebracht maar na 4 dagen had ik het daar wel gehad. Dit hostel was ongeveer 10 min lopen van dorp en 15 min richting strand en bovendien kon ik daar niet echt mijn draai , 5 min van het strand en bovendien rustiger en een stuk schoner, dus ging er erg op vooruit! Wat ook een hele grote pre was was het feit dat we toegang hadden tot de tv-kamer zodat we Euro 2008 konden kijken. Helaas ging dat niet op voor de eerste wedstrijd maar door de weinige dingen die ik in het oranje had te gebruiken als soort slaapoutfit kon ik ze toch een beetje supporteren. Bovendien werd ik s'ochtends door mijn ouders getext (om 05.30 local time) dat Nederland voor stond en om 06.30 kwam het verlossende bericht dat Nederland gewonnen had! Ik kreeg zelfs bericht van iemand in Duitsland die ik eerder op een tour had ontmoet! Maar ja gelukkig kon ik de 2e wedstrijd live in de YHA zien, samen met meerdere hollanders. We weten, denk ik, allemaal wel hoe het afgelopen is dus zal het hierbij laten ![]()
Op woensdag 11 juni heb ik s'middags surfles gehad (alleen op een board) en kan dit aanbevelen wat heerlijk om weer eens op een board te staan en gebruik te maken van de krachten van de natuur. Eigenlijk stond ik gelijk vanaf het begin op de board maar toen ik zelf moest gaan peddelen en inschatten of de golf goed genoeg was werd het een stuk lastiger, bovendien wordt je snel erg moe van heen en weer gaan etc, maar absoluut de moeite waard! Misschien kwam het ook wel doordat ik de avond daarvoor wat ben gaan drinken bij een van de lokale kroegen en dansclub, maar ja je moet er ook van genieten he. Donderdag ben ik lekker naar het strand gegaan om wat te genieten van de zon en zee en de mensen. Eigenlijk is het zo een beetje de rest van mijn verblijf in Byron Bay geweest op een 2-tal dagen na. Deze dagen regende het nogal en was het gewoon geen doen om veel te ondernemen. Voor de rest heb ik, op zondag 15 juni, een tour naar Nimbin gedaan via http://www.jimsalternativetours.com/ met fantastische muziek onderweg die je goed in de stemming brengt voor het dorp(je) Nimbin. Nimbin is erg populaire aangezien dit min of meer een soort gedoogde drugszone is waar hippies uit de 60/70 ies nog leven in een roes en niet echt veranderen. Ik dacht misschien is dit het moment om een keer een joint te proberen maar als je daar aankomt is het helemaal niets vooral als mensen je constant op straat vragen of je een koekje of een smoke wilt. Nou ik had horror berichten over dat soort koekjes gehoord maar dat buiten beschouwing genomen voelde het gewoon zo goedkoop aan en ja ik heb geleerd dat je dat soort dingen gewoon beter niet van de straat kunt kopen, dus dit keer maar niet. Het was zo wie zo interessant om de andere toeristen te zien glimmen toen ze uit de bus mochten in Nimbin en bovendien zie je door tussenstops ook wat meer van het achterland.
Maandag is weer rustig verlopen door weer naar het strand te gaan en beetje te zonnen maar s'middags werd het al snel koud en bewolkt, het is winter hier in dit gedeelte van de wereld alhoewel het overdag zo ongeveer 24 graden is. Die avond gezellig met mijn roommie, Estelle uit frankrijk, bij onze buurtjes (2 israeliers en 2 fransen) op de veranda gezeten met wat wijn en bier en later die avond nog even gaan poolen in lokale ierse pub en de volgende ochtend in geluit. Dinsdag en woensdag waren wat mindere dagen aangezien er veel bewolking was en woensdag de hele dag heeft geregend. Nou dan maar naar alternatieven gekeken dan strand en lekker gedroomd bij het kijken van de film Sex and the City. Die kleding die ze daarin droegen ....... het was een goede feelgood movie. Die avond lekker wat gegeten bij de sushi train en met een redelijke roes naar bed gegaan en de volgende ochtend weer vroeg op voor wat shopping in Byron Bay want het weer was nog niet helemaal perfect. Op mijn laatste dag, vrijdag 20 juni, was een fantastische dag en ben ik op de fiets naar een wat rustiger strand gegaan om mijn journal bij te werken en lekker te lezen. Die avond heb ik de Greyhound rond 20 uur genomen om 12 uren later in Sydney aan te komen.
Na het innemen van een slaappil ben ik toch redelijk uitgeslapen om 9 uur s'ochtends in Sydney aangekomen en ben gelijk de stad in gegaan om deze voor een gedeelte te gaan ontdekken en natuurlijk om een beetje te orienteren waar ik ben etc. Mijn laatste week in Sydney verbleef ik in YHA City Central http://www.yha.com.au/hostels/details.cfm?hostelid=29 en ben die zaterdag naar Paddy's market geweest om wat souvenirs te scoren maar dat lukte niet echt met al die junk die ze daar verkopen. Zondag ben ik ook eigenlijk alleen maar gaan rondwandelen om wat te gaan shoppen en kwam redelijk gebroken weer terug, zo'n grote stad is toch wel erg vermoeiend en laat je helaas snel vergeten dat je net 2 weken heerlijk vakantie hebt gehad in Byron Bay. Die maandag ben ik gaan shoppen in Bondi Junction en s'middags voor lunch afgesproken met Estelle die ik in Byron Bay had ontmoet en daarna ben ik na een half uurtje wandelen bij het beroemde Bondi Beach aangekomen en heb even op het strand kunnen genieten van de mooie uitzichten en de surfers natuurlijk
. Dinsdag, 24 juni, ben ik s'ochtends met een engelse roommate naar the harbour Bridge gegaan waar zij de brugklim zou gaan doen en ik maar heb besloten om het niet te doen. Had het graag voor de avontuur willen doen maar ik heb me hierdoor $160 bespaard (Euro 100) en ben maar op de $9.50 uitkijk gaan staan, http://www.pylonlookout.com.au/, wat ook een fantastich uitzicht bood op de Opera House! Bovendien is het weer gewoon schitterend hier, strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje en temperatuur van ongeveer 20 graden maar met een koude windchill maar je kunt ook niet alles wensen in wintertijd, voor de locals is het gewoon koud. Na mijn lookout ben ik de brug op en af gaan wandelen wat ongeveer 20 minuten in totaal duurt. Daarna ben ik een heerlijk frans broodje gaan eten in een frans tentje met een courtyard voordat ik naar de Opera House ben gegaan. En ik moet zeggen het is een erg interessant bouwwerk en ik heb besloten om de volgende ochtend vroeg een tour te gaan doen aangezien een het bezoeken van een show niet echt gelegen komt. Dus de volgende ochtend om 9 uur begon ik aan een uurtje opera house tour wat op zich wel interessant is zeker als je bijvoorbeeld hoort dat de toenmalige deense architect nog steeds leeft en op de leeftijd van ongeveer 90 jaar gevraagd is om een gedeelte van de Opera House aan te passen, http://www.sydneyoperahouse.com/. Vervolgens heb ik de veerboot richting Manly Beach genomen om dit gedeelte van Sydney te gaan bekijken en bovendien biedt deze tocht een mooi uitzicht op de Opera House. Manly Beach is zeker de moeite waar om te bezoeken en heeft, naar mijn opinie, een beter en mooier strand dan Bondi Beach. Rond 16.15 heb ik de boot terug genomen om te genieten van een mooie zonsondergang want de zon is hier al rond 17 onder, dat wordt weer wennen in Nederland. Gisteren heb ik met name gespendeerd aan wat laatste shopdingen en ben ik s'middags naar Bondi Beach gegaan (duurt maar 20 min vanuit Sydney Centre) om nog een beetje te relaxen voordat ik vertrek naar Nederland. Gisteravond ben ik samen met 2 roommates wat gaan eten in Darling Harbour en zijn we na het bezoeken van een aantal bars rond middernacht weer in het hostel aangekomen.
Na een wat rusteloze nacht ben ik vanochtend vroeg opgestaan en kwam ik er achter dat ipv 12.40 ik pas om 14.20 vlieg, gelukkig dat ik dat nog even heb nagekeken anders had ik wel erg vroeg op het vliegveld gestaan! Het geeft me in ieder geval genoeg tijd om dit bericht nog even op de valreep te verzenden en als het lukt nog wat foto's.
Ik moet zeggen dat ik met gemengde gevoelens terug ga naar Nederland. Aan de ene kant kijk ik er naar uit om mijn familie en vrienden weer te zien en weer te kunnen genieten van mijn eigen bed, bad, keuken etc maar aan de andere kant is het weer BACK TO REALITY! Op zoek naar een nieuwe baan en in plaats van kijken wat het weer brengt of de ochtend begint weet je nu weer wat je eigenlijk de rest van de week gaat doen. Het relaxte leventje van vakantie en gewoon doen waar je zin in hebt wordt volgende week weer ietsje anders ingevult maar zal ongetwijfeld weer goes zijn. Het is een tijd van komen en gaan en weer nieuwe plannen maken voor de toekomst aangezien er een wereld voor me open ligt.
Ik hoop jullie allemaal binnenkort weer te zien!
Heel veel liefs en C U all soon!
Willeke

kus Jin